PALVELUT

Fysioterapia, käsittelyhoidot sekä valmennus suunnitellaan aina yhdessä kuntoutujan kanssa.  Minä annan sinulle vaihtoehtoja, mutta kuntoutujana pääset itse vaikuttamaan oman hoitosi toteutukseen.

Fysioterapia

Fysioterapiassa keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa toimintakykyäsi ja liikkumistasi. Kun tulet luokseni ensimmäistä kertaa arvioimme yksilöllisen fysioterapian tarpeesi. Tämän perusteella voin laatia sinulle henkilökohtaisen hoitosuunnitelman. Voimme myös yhdessä muokata suunnitelmaa kanssasi.

Fysioterapiassa hoitokohteita ovat esimerkiksi

- Niska- ja hartiavaivat
- Alaselkäkivut
- Olkanivelen kiputilat
- Leikkauksen jälkeiset kuntoutukset
- Urheilu- ja rasitusvammat
- Toimintakyvyn ylläpitäminen ja sen edistäminen

Hieronta

Hieronta on hoitotarkoituksessa tehtävää kudosten mekaanista muokkausta. Siinä on toisin sanoen pyrkimyksenä rauhoittaa ja edistää eri kudosten toimintoja. Hieronta rentouttaa, vilkastuttaa verenkiertoa ja vaikuttaa jopa aineenvaihduntaan tehostavasti. Hieronta sopii kaikenikäisille, ja sillä on myös stressiä lieventäviä vaikutuksia.

Yleisimmin hierontaa käytetään lihasjäykkyyksien ja näistä aiheutuneiden kipujen laukaisuun. Lihasjäykkyydet voivat olla seurausta muun muassa yksipuolisesta ja toistuvasta rasituksesta tai tapaturmista.

Nikama- ja nivelkäsittely

Nikama- ja nivelkäsittelyssä on kysymys käsittelystä, jossa nivel tai nikama vapautetaan käyttämällä manipulaatiota ja/tai mobilisaatiota. Pyrkimyksenä on saada nivel tai nikama toimimaan sille ominaisella fysiologisella liikelaajuudella.

Itse manipulaatio tapahtuu aina nivelen fysiologisten normaalien liikeratojen suuntaisesti. Näin toimimalla kehon omat luonnolliset tukirakenteet, lähinnä nivelsiteet, ohjaavat niveltä oikeaan asentoonsa. Ne myös suojaavat sitä manipulaation aikana.

Mobilisaatiolla taas tarkoitetaan yksinkertaisesti liikehoitoa. Useammalla toistolla nivelen liikelaajuutta lisätään joko passiivisesti hoitajan eli minun suorittamana, tai aktiivisesti asiakkaan, eli sinun itsesi suorittamana.

Kuntosaliohjaus ja personal training

Kuntosaliharjoittelu on monipuolinen liikuntamuoto, jota voit harrastaa pelkästään tai lisätä sen muiden liikuntamuotojen tueksi. Kuntosaliharjoittelun avulla parannat sekä kuntoasi, että lihaskestävyyttäsi. Näiden lisäksi kasvatat vielä lihasmassaasi ja vähennät kehosi rasvan määrää. 

Teen jokaisen kuntosaliohjelman aina henkilökohtaisesti. Huomioin kuntosaliohjelmassa lähtötasosi sekä harjoittelun tavoitteet. Otan toki huomioon myös mahdolliset rajoitteet, joita harjoittelulle voi olla.

Motivoitunut JA motivoiva Personal Trainer palveluksessasi

Personal Trainerin toimenkuva on olla asiakkaansa henkilökohtainen valmentaja. Ideana on ohjata asiakasta kohti parempia terveystottumuksia. Sinun oma tarpeesi määrittelee roolini Personal Trainerina.

Tavoitteet ja tarpeet voivat vaihdella pitkäjänteisestä, elintapojen muutosprosessin tukemisesta aina intensiiviseen kuntosalivalmennukseen, jossa tähtäimenä on lihasmassan kasvattaminen.

Ota askel kohti tavoitteellisempaa treeniä, minä autan!

Ravintoneuvonta

Ravintoneuvonnassa opastan sinua koostamaan oman ruokavaliosi ja ruokailurytmin sopimaan omiin tavoitteisiisi.

Monet eivät tiedä, että miten tärkeässä roolissa ravinto on paitsi aktiivisessa harjoittelussa myös kuntoutumisessa. Harjoittelusta palautuminen hidastuu huomattavasti jos ravintoa ei ole riittävästi, nautit liian vähän tarvittavia ravintoaineita tai syöt muuten vain hyvin epäterveellisesti.

Kuntoutumisen osalta huomionarvoista on se, että uuden kudoksen muodostaminen vaatii oikeanlaisia rakennusaineita. Mikäli kehosi ei saa ravinnosta sille tärkeitä rakennusaineita, vammat myös paranevat hitaammin.

Kun syöt säännöllisesti ja terveellisesti vaikutat omaan terveydentilaasi merkittävästi niin fyysisesti kuin henkisestikin. 

Fascia käsittely - Lihaskalvohieronta

Fasciat, eli lihaskalvot muodostavat lihasten ympärille rihmamaisen verkoston, ikään kuin suojakelmun joka kytkee lihaksia toisiinsa aina jalkapohjista päälaelle asti. Lihaskalvojen tehtävänä on tukea lihasten toimintaa, välittää erisuuntaisia voimia sekä jakaa kuormaa ja jännityksiä koko elimistöön. Elintavat, ravinto, työympäristö ja perintötekijät muokkaavat lihaskalvoja ja aiheuttavat niihin kireyksiä, jolloin kalvot eivät pääse liukumaan normaalisti lihasaktivaation aikana ja liikkeen laatu kärsii.

Fasciakäsittelyjä käytetään avaamaan ja rentouttamaan esimerkiksi traumaperäisten vaivojen, rasitusvammojen, kroonisten tulehdustilojen tai leikkausarpien muodostamia kiinnikkeitä ja kireyksiä lihaskalvoissa. Fasciakäsittelyiden tavoitteena on saada kehon nesteet virtaamaan kuivemmille alueille, jolloin kalvot pääsevät liukumaan elastisesti erilaisissa liikkeissä.